WordPress beveiliging en preventie

In het hoofdstuk ‘Onderhoud‘, hebben we met indrukwekkende cijfers aangetoond, hoe belangrijk het is om regelmatig onderhoud te plegen op jouw WordPress Website. WordPress beveiliging is essentieel.

Aangezien er iedere 39 seconden een hack poging wordt afgevuurd
(Bron: Security Magazine) en dagelijks 30.000 websites worden gehacked (Bron: Forbes), is preventie, ofwel beveiliging van jouw WordPress website onontbeerlijk.

Tweefactorauthenticatie  
2FA is een standaard procedure die wij bij alle betaalde pakketten inzetten, om de ‘admin’ en overige ‘user’ toegang tot jouw WordPress middels een tweefactorauthenticatie af te schermen. Dat betekent dat je naast jouw eigen wachtwoord, ook nog een tweede 6-cijferige code moet invoeren, die slechts 30 seconden geldig is. Deze code wordt verkregen door een gecertificeerde app, die je hiervoor op je telefoon zal installeren.

WordPress beveiligings plugins
Door het gebruik van (Premium) WordPress beveiligings plugins, scherpen wij de veiligheid verder aan. Met opzet geven wij hier géén overzicht van welke methodes en plugins wij hiervoor inzetten.

Geheimhoudingsovereenkomst (NDA)
Omdat we jouw WordPress data gaan beheren, vinden wij het voor de hand liggend dat je met ons een transparante overeenkomst aangaat, waarin onder andere geheimhouding een vanzelfsprekendheid is. We leggen dit standaard vast in een NDA (Non Disclosure Agreement), ofwel een geheimhoudingsovereenkomst die is te downloaden in jouw dashboard.

Integriteit
Naast de NDA zijn we ook transparant over ons integriteitsprotocol. Lees meer hierover in ons Informatiebeveiligingsbeleid.

Preventief onderhoud (Ultimo pakket)
Vaak nog voordat er een WordPress (plugin) update verkrijgbaar is, krijgen wij vanuit ons systeem al automatisch bericht wanneer er een zwakheid is ontdekt binnen jouw WordPress. We patchen het lek automatisch en maken de zwakheid daarmee direct onschadelijk. Deze meest ultieme en effectieve manier van pro-actieve patching is ingebrepen bij het ‘Ultimo’ pakket.

WordPress beveiliging door WordPress Backup